Press centar objava

Štednja u Rubljama

07.02.2013

Beograd 07.02.2013. - Sberbank Srbija u skladu sa svojom poslovnom politikom inovativnog pristupa bankarskom pospovanju i kreiranju novih bankarskih proizvoda,  svim građanima koji privremeno borave i rade u Ruskoj Federaciji, kao i svim štedišama u Srbiji predlaže štednju u rubljama.

Jelena Petrović, ekspert za razvoj proizvoda Sberbanke objašnjava:

„Štednja u rubljama klijentima daje mogućnost da oroče novac na 1/ 3/ 6/ 12/ 24 ili 36 meseci i kamata se pripisuje na devizni račun nakon završenog perioda oročenja. Savet svim štedišama je da izvrše diversifikaciju štednih uloga, odnosno podele ga na više različitih valuta (rublju, evro, dolar i/ili švajcarski franak), i na ovaj način smanje rizik od pada vrednosti jedne valute i koriste pogodnosti štednje u različitm bankama. Ukoliko klijenti koriste npr. kredit u švajcarskim francima, savet je da štede u istoj valuti, na taj način ostvaruju mogućnost da u jednom trenutku izvrše potpunu i/ili delimičnu prevremenu otplatu svojih obaveza.

Štednja u rubljama je dobar izbor za sve one klijente koji u štednji vide način da osiguraju svoj štedni ulog i uvećaju ga. Različiti štedni Sberbank modeli pružaju fleksibilnost, kroz pripise kamata u periodima koji štedišama odgovaraju npr. ukoliko koriste šestomesečna oročenja od ostvarenog pripisa kamate mogu potpuno ili delimično izmiriti troškove registracije, šopinga ili nekog putovanja.“

Od nedavno Ruska rublja se nalazi na listi deviza i efektivnog stranog novca kojima banke mogu da trguju. Omogućeno je obavljanje finansijskih transakcija u rubljama, čime se olakšava i dodatno unapređuje privredna saradnja Srbije i Ruske Federacije. Omogućena je olakšana konverzija novca za naše građane koji privremeno borave i rade u Ruskoj Federaciji, čime se izbegava dvostruki trošak.

Sberbank vam nudi:

  • Otvaranje računa u rubljama
  • Kupoprodaja deviza / menjački poslovi
  • Transakcije u međunarodnom platnom prometu
  • Štednju u rubljama