Press centar objava

Valerij Ovsjanikov novi predsednika Izvršnog odbora Sberbanke Srbija

05.03.2013

Beograd, 05.03.2013. - Valerij Ovsjanikov postavljen za novog predsednika Izvršnog odbora Sberbanke Srbija

Po dobijanju odobrenja od Narodne banke Srbije, Valerij Ovsjanikov je postavljen za novog predsednika Izvršnog odbora Sberbanke Srbije.

Valerij Ovsjanikov donosi sa sobom 20 godina dugogodišnjeg naprednog međunarodnog bankarskog iskustva, kao profesionalni top menadžer usmeren na rezultate radeći u oblastima poslovanja sa privredom, stanovništvom i inernacionalnog bankarstva, prodajnih operacija, finansiranja projekata i privrede i upravljanja rizikom.

Gospodin Ovsjanikov je započeo bankarsku karijeru 1992. godine u Lojds banci u Ujedinjenom Kraljevstvu. Stekao je iskustvo u Rusko-američkoj investicionoj banci (Russian-American Investment Bank), Tveruniversalbanci i Kredit Lion banci u Rusiji.
Valerij Ovsjanikov je unapredio svoje profesionalno iskustvo radeći u Guta banci kao potpredsednik, i u MBRD kao zamenik predsednika IO. Nakon rada na mestu potpredsednika međunarodne finansijske grupe Konversbank i 5-godišnjeg rada koji je usledio na mestu generalnog direktora VTB banke u Jermeniji, pridružio se Sberbanci u Ruskoj federaciji 2012. godine kao zamenik direktora projektne kancelarije.

Gospodin Ovsjanikov je završio fakultet za Biznis i finansije, diplomirao na Poslovnoj školi na Univerzitetu Ekseter (Exeter University Business School) u Ujedinjenom Kraljevstvu, tečno govori engleski i ruski, oženjen je i ima 12-godišnju ćerku.