Press centar objava

Sberbanka Srbije nastavlja da širi svoju mrežu ekspozitura - nova ekspozitura u Užicu

09.07.2014

Užice, 08. 07. 2014 – Nova ekspozitura Sberbanke Srbije je otvorena danas u Užicu. Presecanjem svečane vrpce od strane Marijane Vasilesku, članice Izvršnog odbora Sberbanke Srbije zajedno sa Dragoslavom Nikolićem, predsednikom Regionalne Privredne komore i zvanično je obeleženo otvaranje nove ekspoziture Sberbanke u Srbiji.

"Sberbanka Srbije nastavlja širenje svoje mreže ekspozitura u Srbiji sa trećom novom ekspoziturom, ovaj put u Užicu, od ukupno 15 novih ekspozitura koje su planirane da budu otvorene ove godine. Želimo da budemo što pristupačniji i bliži novim klijentima kako fizičkim tako i pravnim licima i ponudimo im široku lepezu bankarskih usluga sa akcentom na unikatnim proizvodima dizajniranim da odgovaraju njihovim sadašnjim potrebama i trendovima na tržištu u Srbiji," rekla je Marijana Vasilesku.

Na svečanom otvaranju užičke ekspoziture Sberbanke Srbije je potpisan i Okvirni ugovor sa jednom od najvećih kompanija u regionu, Jedinstvom AD iz Sevojna, čija je vrednost 10 miliona evra. Ugovor su potpisali g. Marko Bataković, generalni direktor Jedinstva AD Sevojno i Dušan Radičević, član Izvršnog odbora Sberbanke Srbije nadležan za resor poslovanja sa privredom i globalna tržišta.

Radičević je nakon potpisivanja ugovora rekao da je Užice regionalni centar u kome se odvija značajna privredna aktivnost i to pre svega u sektorima prerađivacke industrije, građevinarstva i trgovine.

„U periodu krize uzička privreda je pokazala zavidan nivo fleksibilnosti i adaptacije novim uslovima i pokazala da je i u takvim tržišnim uslovima moguće ostvariti dobre rezultate, a potpisivanjem ugovora sa kompanijom Jedinstvo, Sberbanka Srbije daje jasan primer na koji način će od sada pružati punu podršku privrednom razvoju ovog regiona“, naglasio je Radičević.