Press centar objava

Sberbank Srbija - Podsticaj proizvodnji i izvozu Srbije u Rusku Federaciju

22.09.2014

Beograd, 17/09/2014 - Sberbanka Srbije i Sberbanka Rusije su organizovale sastanak najvećih srpskih kompanija za proizvodnju hrane i najvećih ruskih trgovaca lanaca u Moskvi, sa ciljem uspostavljanja i proširenje saradnje između tih kompanija i davanja direktnog podsticaja povećanju srpskog izvoza u Rusku Federaciju.
Valerij Ovsjanikov, predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbije, je rekao da Sberbanka izražava snažnu spremnost da podrži i olakša trgovinu i druge oblike ekonomske saradnje između ruskih i srpskih kompanija i na taj način doprinese daljem unapređenju razvoja odnosa između Ruske Federacije i Republike Srbije.
"Rusija je jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije i ovaj susret smo organizovali jer smatramo da je ovo pravi trenutak da u potpunosti podržimo povećanje poslovnih aktivnosti između srpskih i ruskih kompanija. Želimo da postanemo jedan od najboljih bankarskog partnera za ruske i srpske kompanije koje posluju u različitim oblastima, u ovom slučaju u poljoprivrednoj proizvodnji, " naglasio je Ovsjanikov.
Ovaj sastanak najviših predstavnika Sberbanke, najvećih srpskih kompanija za proizvodnju hrane (MK Grupa, Neoplanta, Delta Agrar i Imlek (Dunav grupa)) i najvećih ruskih trgovinskih lanaca dogodio se u isto vreme kad i Međunarodna izložba hrane i pića "World Food Moskva "koja se održava po 23. put u Moskvi i na kojoj učestvuju i proizvođači hrane iz Srbije.