Press centar objava

Sberbanka Srbije - veliko interesovanje za subvencionisane kredite

22.09.2014

Beograd, 07.07.2014. – Već tokom prvog meseca realizacije subvencionisanih kredita iz programa Vlade Republike Srbije namenjenih privredi, Sberbank Srbija je stekla poverenje značajnog broja kompanija prikupivši zahteve postojećih i novih klijenata u iznosu od preko 70 miliona evra.

“I ovog puta Sberbanka Srbije je pokazala snažnu orijentisanost ka finansiranju kompanija u Srbiji. Potrudili smo se da budemo jedna od prvih banaka koja će svojim klijentima ponuditi subvencionisane kredite iz programa Vlade. S obzirom da su ovo do sada najpovoljniji krediti u domaćoj valuti, tražnja je vrlo visoka. Zato će Sberbanka Srbije biti do kraja ove akcije potpuno orijentisana da što efikasnije opravda ukazano poverenje i opravda ulogu pouzdanog partnera domaćim kompanijama”, izjavio je Dušan Radičević, član Izvršnog odbora Sberbanke Srbije.

Subvencionisani krediti namenjeni privredi za održavanje likvidnosti, finansiranje trajnih obrtnih sredstava i refinansiranje kredita kod iste banke, odobravaju se u dinarima sa rokom vraćanja do 18 meseci, od čega je period počeka najviše do šest meseci.