Press centar objava

Sberbanka Srbija i Eximbanka iz Slovačke potpisale ugovor o saradnji

26.03.2013

Beograd, 26.03.2013. – Sberbanka Srbija i Export-Import banka Republike Slovačke u Bratislavi su potpisale sporazum sa ciljem da poboljšaju saradnju između ove dve banke u pružanju finansijske/osiguravajuće/garacijske podrške za robu i usluge koje se izvoze iz jedne zemlje u drugu, i kako bi se stimulisala trgovina između Srbije i Slovačke i trećih zemalja.

Valerij Ovsjanikov, novi predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbije je rekao:

„Obe strane su potvrdile volju da sarađuju kako bi podržale i olakšale trgovinu i druge oblike ekonomske saradnje između klijenata Sberbanke Srbije i Eximbanke Slovačke tako što će obezbediti kompletnu ponudu proizvoda dostupnih poslovnim entitetima u njihovim zemljama. Naše banke će težiti tome da učine da naši klijenti budu svesni postojanja i ponude druge banke koja je uključena u izvoz srpske i slovačke robe.

Posebno se slažemo da ćemo olakšati podršku projektima na trećim tržištima na koja se izvozi srpska i slovačka roba i usluge“, zaključio je g-din Ovsjanikov.

Sporazum je potpisan od strane g-dina Valerija Ovsjanikova, novog predsednika Izvršnog odbora Sberbanke Srbije i g-dina Igora Ličnovskog, predsednika Odbora banke i izvršnog direktora Eximbanke Slovačke.