Press centar objava

Sberbank Evropa imenovala Aksela Humela na funkciju Predsednika Izvršnog odbora

28.10.2014

Beč, oktobar 2014.- Sberbank Evropa objavila je imenovanje Aksela Humela na poziciju novog Predsednika Izvršnog odbora, nakon ostavke Marka Arnolda. Objava je aktuelna od 22. oktobra 2014, nakon odobrenja regulatornih organa.

Aksel Humel je prethodno radio kao Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Mađarske i nasleđuje Marka Arnolda koji je podneo ostavku na poziciju Predsednika Izvršnog odbora Sberbank grupe, odlučivši da se vrati u Ujedinjeno Kraljevstvo i krene u nove poslovne izazove.

Pre Sberbank Mađarske, od 2006. do 2012. godine, Aksel Humel je radio kao Predsednik Izvršnog odbora sada Sberbank Srbije. Od 2004. do 2005. Baza mu je bila u Rumuniji najpre kao generalni direktor ProCredit banke Rumunije, a potom i kao Predsednik Libra banke Rumunije. Aksel Humel je radio i za Commerzbank, KPMG i Citibank u Nemačkoj. Diplomirao je bankarstvo, finansijski i industrijski menadžment na Univerzitetu Bajrojt.

Sergej Gorkov, Zamenik Predsednika Izvršnog odbora Sberbanke Rusije, izjavio je: “Svojom stručnošću i međunarodnim iskustvom Aksel će pomoći vođenje Sberbanke ka uspehu i jačanju njene pozicije na evropskim tržištima. Vodeći Sberbank Mađarsku, prelazak na poziciju Predsednika Izvršnog odbora Evrope je prirodan process za Aksela i radujemo se njegovom vođstvu. Nadzorni odbor Sberbank Evrope želi da zahvali Marku Arnoldu na njegovom doprinosu u implementaciji nove strategije i značajnih promena širom Sberbank Evrope i želimo mu sve najbolje u njegovom daljem životu i radu.”

Izvršni odbor Sberbank Evrope ima sedam članova: Aksel Humel (Predsednik Izvršnog odbora, od 22.10.2014, nakon odobrenja regulatornih organa), Andraš Hamori (Stanovništvo), Markus Krause (Upravljanje rizicima), Kristijan Kubiček (Finansije), Valentin Mihov (Strategija), Dejvid Omani (Operacije) i Igor Štrel (Korporativno bankarstvo).