Press centar objava

Sberbanka Srbija plasirala 11,73 milijardi dinara u kampanji subvencionisanih kredita namenjenih privredi

05.02.2015

U kampanji realizacije subvencionisanih kredita iz programa Vlade Republike Srbije namenjenih privredi, Sberbanka Srbija plasirala je 11,73 milijardi dinara  kroz skoro 2000 kreditnih aplikacija, zauzevši tako 5. mesto na tržištu u ukupnom plasmanu.

„Ponosni smo na činjenicu da su klijenti u našoj banci prepoznali ozbiljnog i dugoročnog partnera, što se odrazilo kroz izuzetno dobar rezultat koji je Sberbanka Srbija ostvarila u toku kampanje subvencionisanih kredita. Naša posebna orijentisanost na sektor malih i srednjih preduzeća rezultirala je odličnim ukupnim rezultatom od približno 100 miliona evra plasmana i ukupnim tržišnim učešćem od 8,63%. 
Segment malih i srednjih preduzeća će i u 2015. godini biti snažna osnova poslovanja Sberbanke, sa nastojanjem da dodatno uvećamo naše tržišno učešće i broj zadovoljnih klijenata. Trudićemo se da budemo što inovativniji i dostupniji za naše klijente i buduće partnere i tokom ove godine“ – izjavio je Vladimir Bošković, direktor Sektora za mala i srednja preduzeća u Sberbanci Srbija.

“Drago nam je da smo potvrdili našu snažnu orijentisanost ka finansiranju kompanija u Srbiji i što smo uspeli da opravdamo ukazano poverenje i ulogu pouzdanog partnera. Krenuli smo kao jedna od prvih banaka sa ponudom subvencionisanih kredita i tako zauzeli visoku poziciju na tržištu premašivši sva očekivanja u iznosu plasiranih kredita. To samo još jednom potvrđuje naše nastojanje da budemo glavni partner našim klijentima, pre svega u segmentu malih i srednjih preduzeća”, izjavio je Dušan Radičević, član Izvršnog odbora nadležan za resor za poslove sa privredom i globalna tržišta Sberbanke Srbija.

Već od prvog meseca realizacije subvencionisanih kredita iz programa Vlade Republike Srbije namenjenih privredi, Sberbanka Srbija je nastupila vrlo posvećeno i uz snažnu orijentaciju na segment malih i srednjih preduzeća. Tako je stekla poverenje značajnog broja kompanija u različitim segmentima privrede, kojima je ovaj izuzetno popularan program kreditiranja uz subvenciju države bio i namenjen.