Press centar objava

Premijera na tržištu Srbije- Sberbank Business MasterCard Debit kartica sa pristupom Biznis klubu na aerodromima

25.05.2015

Sberbank Srbija predstavila je Business MasterCard Debit karticu namenjenu pravnim licima i preduzetnicima, koja pored standardnih pogodnosti povezanih sa elektronskim plaćanjem, korisnicima omogućava i potpuno besplatno korišćenje usluga Biznis klubova na aerodromima u Beogradu i Beču, što je jedinstvena usluga u Srbiji.

Sberbank Business MasterCard Debit je platna kartica kojom se koriste sredstva direktno sa tekućeg računa preduzeća, čime se unapređuje kontrola i efikasnost u poslovanju. Imajući u vidu grupu korisnika kojima je ovaj proizvod namenjen, setu pogodnosti ove kartice je pridodata i usluga besplatnog korišćenja Biznis klubova na aerodromima, pa je Sberbank Business MasterCard Debit prva i jedina debitna kartica iz na tržištu Srbije koja omogućava ovu pogodnost, a koja je do sada bila dostupna samo korisnicima premijum (Gold i Platinum) MasterCard kartica.

Artur Turemka, generalni direktor za tržišta Balkana u kompaniji MasterCard, rekao je: „MasterCard biznis kartice značajno doprinose upravljanju poslovnim transakcijama, te su važan element poslovanja bilo da se radi o malim preduzećima ili velikim korporacijama. Business MasterCard Debit kartica koju lansiramo zajedno sa našim partnerom Sberbank Srbija je proizvod koji zadovoljava finansijske potrebe korisnika kojima je namenjen, pritom im pružajući dodatnu vrednost, i sigurni smo da će njeni korisnici- poslovni ljudi koji često putuju, zaista uživati u svim benefitima ovog proizvoda.“

„Uvođenjem Mastercard Business Debit kartice u svoju ponudu, Sberbank Srbija potvrđuje svoje strateško opredeljenje ka inovacijama i podršci preduzećima i preduzetnicima za unapređenje sopstvenog poslovanja. Ovo je prva kartica ovog tipa u Srbiji i njene funkcionalnosti i jedinstveni benefiti, izdvajaju MasterCard Business Debit iz ponude debitnih platnih kartica na tržištu. Sberbank Business MasterCard Debit kartice su prihvaćene na preko 38,9 miliona prodajnih lokacija širom sveta, a u slučaju da korisnicima zatreba gotovina, one su prihvaćene na oko 2 miliona bankomata. Ova kartica se može koristiti i za plaćanja na internetu, a u cilju zaštite podataka prilikom onlajn transakcija kompanija MasterCard je razvila MasterCard® SecureCode™ uslugu koja korisnike kartica štiti od zloupotrebe kartice na veb sajtovima trgovaca koji učestvuju u ovom programu i koja je dostupna i na srpskom tržištu“ objašnjava Miloš Nedeljković, direktor Odeljenja za digitalno bankarstvo i partnerstva u Sberbank Srbija.