Press centar objava

Novi predsednik Sberbank Srbija, gospodin Valerij Ovsjanikov učestvovao na sastanku sa ministrom Dinkićem

10.04.2013

Beograd, 10.04.2013. - Novi predsednik Sberbanke Srbija, gospodin Valerij Ovsjanikov učestvovao je na sastanku sa Ministrom finansija i privrede Vlade Republike Srbije, gospodinom Mlađanom Dinkićem. u  Moskvi u centrali Sberbanke.

Na sastanku se razgovaralo o poslovanju Sberbanke u Srbiji. Učesnici sastanka su bili zamenik predsednika Sberbanke, gospodin Sergej Gorkov, Grigorij Černenko, direktor grupe Sberbanke za poslovanje sa ruskim klijentima u Srbiji i regionu, ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, njegova ekselencija Dr Slavenko Terzić kao i ugledni privrednici iz Srbije.

Gospodin Ovsjanikov je rekao da Sberbanka vrlo dobro radi u Srbiji i da beleži konstantan rast i da banka u na srpskom tržištu ima ambiciozne planove da podrži trgovinske operacije između dve zemlje  i proširi svoje poslovanje na srpskom tržištu.  „U 2012. godini smo podržali izvoz srpske robe (sektor poljoprivrede) u Rusiju i nastavićemo da pružamo sistemsku podršku izvoznicima i uvoznicima u Srbiji koji posluju sa Rusijom“, dodao je gospodin Ovsjanikov.

Zamenik predsednika Sberbanke, gospodin Sergej Gorkov je rekao da Sberbanka ima unikatne bankarske proizvode za privrednu kao i poljoprivredu i da će se iskustvo i znanje sa ruskog tržišta plasirati i u Srbiji. „Takođe, Sberbanke je zainteresovana za razvoj partnerskih odnosa na tržištima kapitala“, rekao je gospodin Gorkov.