Press centar objava

Novi predsednik Sberbank Srbija susreo se sa predsednikom Privredne komore Srbije

29.04.2013

Beograd, 29.04.2013. - Novi predsednik Sberbanke Srbija, gospodin Valerij Ovsjanikov susreo se sa predsednikom PKS, gospodinom Željkom Sertićem. Tokom susreta, predsednik Sberbanke i predsednik PKS su razgovarali o intenziviranju dalje saradnje. Sastanku su prisustvovali i gospodin Grigorij Černenko, direktor Sberbanke za saradnju sa klijentima iz Rusije i ZND, gospodin Dušan Radičević, Direktor sektora za rad sa privredom Sberbanke i gospodin Miroslav Mitković, savetnik PKS-a za Rusiju.

Predsednik Sberbanke u Srbiji, gospodin Ovsjanikov je rekao da Sberbanka donosi novu filozofiju poslovanja u bankarskom sektoru Srbije i da su predstavnici Sberbank najaktivnije uključeni u rad predstavnika vlasti kako u Rusiji tako i u Srbiji.  „Sberbanka vrlo dobro radi u Srbiji i beleži konstantan rast i banka na srpskom tržištu ima ambiciozne planove da podrži trgovinske operacije između dve zemlje.  U 2012. godini smo podržali izvoz srpske robe (sektor poljoprivrede) u Rusiju i nastavićemo da pružamo sistemsku podršku izvoznicima i uvoznicima u Srbiji koji posluju sa Rusijom. Zainteresovani smo i za saradnju sa državnim sektorom i javnim preduzećima“, napomenuo je g. Ovsjanikov.

Sberbanka u Srbiji već ima dobru saradnju sa Privrednom komorom Srbije a ilustrativan primer dosadašnje saradnje je i prezentacija koju je u PKS-u održao gospodin Grigorij Černenko, direktor Sberbanke za saradnju sa klijentima iz Rusije i ZND na kojoj su predstavljene mogućnosti korišćenja ruske rublje za transakcije u Srbiji preko Sberbanke. Takođe je dogovoreno i održavanje prezentacije u Privrednoj komori Srbiji na kojoj će Sberbank Srbija biti predstavljena domaćim privrednim subjektima.