Press centar objava

Jačanje poslovnih veza Srbije i Belorusije

31.03.2016

Deveto zasedanje Poslovnog saveta za saradnju između Privredne komore Srbije i Beloruske trgovinsko-industrijske komore održava se u Minsku 29. i 30. marta.

Prvog dana zasedanja saveta, prisutnima su se, između ostalih, obratili Vladimir Koltovič, ministar trgovine Republike Belorusije i Željko Sertić, ministar privrede Republike Srbije. Nakon pozdravnih govora, usledila su izlaganja i poslovni susreti predstavnika srpskih i beloruskih kompanija. Član delegacije Srbije, predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija Valerij Ovsjanikov, održao je prezentaciju na temu „Sberbank Srbija – Vaš poslovni partner“.

„Sberbank Srbija će nastaviti da snažno podržava saradnju privreda između dve zemlje i jača izvoz beloruskih proizvoda. Redovna zasedanja Poslovnog saveta ukazuju na bliskost naših ekonomija i naš zajednički interes da imamo aktivnu ulogu u oblikovanju njihovog budućeg razvoja“, istakao je Valerij Ovsjanikov, predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija. Ovsjanikov je dodao da je Sberbank Srbija jedina banka na našem tržištu koja je potpisala preferencijalni sporazum sa vladom Belorusije, zahvaljujući kome srpski građani imaju mogućnost korišćenja povoljnijih kredita za kupovinu beloruskih proizvoda.

Razvoj i jačanje privrede i ekonomije, kao i saradnje privrednih komora, rezultat su redovnih zasedanja Poslovnog saveta, koji za cilj ima produbljivanje saradnje Srbije i Belorusije