Press centar objava

Gerhard Randa novi izvršni direktor Sberbank Europe

05.07.2016

Gerhard Randa (Gerhard Randa) imenovan je za novog Izvršnog direktora Sberbank Europe Grupe (Sberbank Europe AG), u okviru koje posluje Sberbank Srbija.
Gerhard Randa radi u bankarskoj industriji od 1962. godine. Od 1966, radio je na poziciji senior menadžera u različitim evropskim bankama. Između 1995. i 2003. godine, bio je izvršni direktor u Bank Austria. Randa je diplomirao na Univerzitetu ekonomije i biznisa u Beču. Član je Nadzornog odbora Sberbank Europe od marta 2012. godine, nakon što je Sberbank Rusija kupila Volksbank International (VBI).
„Verujem da će se naše poslovanje u Evropi definitivno unaprediti jer gospodin Randa ima ogromno iskustvo i znanje. Želeo bih da mu čestitam dolazak na novo radno mesto i poželim uspeh, entuzijazam i mnogo zanimljivih projekata “, rekao je Lev Kasis (Lev Khasis), prvi zamenik predsednika Izvršnog odbora Sberbank.
Svetlana Sagajdak (Svetlana Sagaydak), Zamenica Predsednika Nadzornog odbora Sberbank Europe i Zamenica Izvršnog odbora Sberbank Rusije je ovim povodom rekla: „Gerhard Randa je menadžer visokog ranga sa više od 40 godina menadžerskog iskustva u evropskom bankarstvu. Njegovo znanje i enormno iskustvo će pomoći razvoj Sberbank Europe AG.”
Sberbank Europe Grupa, sa sedištem u Beču, prisutna je na deset tržišta u centralnoj i istočnoj Evropi: Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatska, Češka, Nemačka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina. Sberbank Europe posluje u 280 filijala i ima 5.079 zaposlenih, uslužujući 714.000 klijenata. Sa više od 135 miliona fizičkih lica i milion pravnih (korporativnih) klijenata, Sberbank Grupa jedna je od najvećih, najstabilnijih i najdinamičnijih bankarskih grupacija u svetu. Sberbank Europe je snažan i pouzdan partner za fizička i pravna lica u centralnoj i istočnoj Evropi i za korporativne klijente koji posluju u Rusiji.