Press centar objava

Povoljniji dinarski stambeni krediti u Sberbank Srbija

25.08.2016

Novi, povoljniji uslovi dinarskih stambenih kredita u Sberbank Srbija olakšavaju donošenje jedne od najvažnijih životnih odluka kao što je kupovina stana. Sberbank Srbija dinarske stambene kredite sada odobrava sa rokom otplate do čak 15 godina (180 meseci) po atraktivnoj kamatnoj stopi od 4,75% plus tromesečni Belibor uz maksimalni iznos do 100.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Učešće za stambene dinarske kredite iznosi 20 odsto, a klijentima je na raspolaganju i mogućnost podizanja ovih kredita bez učešća ili depozita, uz hipoteku koja iznosi 30% više vrednosti u odnosu na traženi iznos kredita.

„Osluškujući potrebe klijenata i prateći rastući trend tražnje kredita za kupovinu nepokretnosti poboljšali smo uslove naših stambenih kredita. Snižavanjem kamata i produžavanjem roka otplate želeli smo da pomognemo svojim klijentima da ostvare san o sopstvenom stanu ” izjavila je Marijana Vasilescu, član Izvršnog odbora nadležna za resor za poslovanje sa stanovništvom i dodala: ,,Dugoročni krediti, među kojima je i stambeni, podrazumevaju višegodišnji ugovorni odnos sa bankom i zato mi u Sberbank Srbija želimo da transparentnim i atraktivnim uslovima opravdamo poverenje i negujemo partnerski odnos sa svim našim klijentima.”

U prethodnom periodu, klijenti na tržištu Srbije su se uglavnom opredeljivali za stambene kredite indeksirane u evrima, jer su kamatne stope na kredite u dinarima bile znatno više u odnosu na kamatne stope indeksirane u stranoj valuti. Sada Sberbank klijenti imaju mogućnost da apliciraju za stambene kredite u dinarima po izuzetno povoljnim uslovima, čime je banka još jednom potvrdila da neprekidno radi na unapređenju svoje ponude i negovanju dugoročnih odnosa sa klijentima.
Ponuda stambenih kredita u Sberbank Srbija unapređena je i nižim kamatnim stopama na stambene kredite indeksirane u evrima.

Svi klijenti zainteresovani za stambeni kredit mogu da apliciraju u najbližoj Sberbank ekspozituri ili putem stranice: /stanovnistvo/krediti/stambeni-krediti-i-krediti-za-rekonstrukciju.57.html.