Press centar objava

Sberbank Srbija obnovila životni prostor deci u Domu „Jovan Jovanović Zmaj“

10.10.2016

Zahvaljujući dobrotvornoj akciji Sberbank Srbija u kojoj su učestvovali zaposleni banke, štićenici Doma za nezbrinutu decu “Jovan Jovanović Zmaj” od sada će moći da se igraju u sređenom i obnovljenom dvorištu, dok će najmlađi moći da provode vreme u renoviranim prostorijama doma.
Marijana Vasilescu, članica Izvršnog odbora nadležna za poslovanje sa stanovništvom u Sberbank Srbija, izjavila je da banka rado učestvuje u aktivnostima društveno-odgovornog karaktera.
“Znamo koliko je pomoći potrebno ovim divnim, mladim ljudima i zato smo se i lično uključili da oplemenimo njihov životni prostor, donesemo osmehe i ulepšamo svakodnevicu. Mladi su naša budućnost i zato želimo da damo svoj doprinos da odrastaju u lepšem i udobnijem okruženju,” izjavila je Vasilescu i dodala da će banka slične akcije sigurno sprovoditi i u budućnosti.
Direktor Doma za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“, Janko Tabaković, zahvalio je predstavnicima Sberbank Srbija rečima: ,,Ova akcija je vrlo značajna za našu kuću i izuzetno smo zahvalni Sberbank Srbija i njenim zaposlenima na nesebičnoj podršci i učešću. Deca dosta vremena provode u dvorištu, u sportskim i rekreacionim aktivnostima. Nažalost zbog dotrajalosti opreme već duže vreme nisu bili u mogućnosti da koriste klackalice, ljuljaške, vrtešku, klupe… Sada će im sve to ponovo biti dostupno i veoma se raduju zbog toga, a posebno što im je uređen i životni prostor.”
U okviru akcije koju je organizovala banka, profesionalni majstori okrečili su i zamenili dotrajalu stolariju u apartmanu koji sadrži dnevnu sobu, kuhinju, kupatila i spavaće sobe, a u kome borave najmlađi štićenici doma. U akciju su se uključili i zaposleni banke, koji su farbali metalne ograde terasa, postavljali drvene daske na klupe, sedišta na klackalicama i ljuljaškama. Po završetku akcije, svi su se družili zajedno sa štićenicima doma u obnovljenim prostorijama.