Press centar objava

NIS i Sberbank Srbija započeli saradnju

16.05.2013

Beograd, 16.05.2013. - Generalni direktor NIS Kiril Kravčenko i Predsednik izvršnog odbora Sberbank Srbija Valerij Ovsjanikov, u prisutstvu zamenika Predsednika Sberbanke Sergeja Gorkova, potpisali su u Beogradu Sporazum, kojim  započinje saradnja  između dve kompanije. Potpisani dokument u perspektivi otvara mogućnost saradnje NIS i Sberbank Srbija na realizaciji projekata od uzajamnog interesa.

„Pozdravljamo dolazak novog igrača na bankarsko tržište Srbije, jer ovo vodi ka porastu nivoa konkurencije i pruža privrednicima i investitorima nove mogućnosti za razvoj poslovanja. Sberbank Srbija ponudila je NIS-u privlačne uslove saradnje, i siguran sam da ćemo ovo partnerstvo iskoristiti za razvoj našeg poslovanja kako u Srbiji, tako i u regionu Jugo-Istočne Evrope“ – poručio je generalni direktor NIS Kiril Kravčenko.

Sberbanka tradicionalno ima dugoročne odnose na obostrano zadovoljstvo sa naftnim i gasnim kompanijama.  Drago nam je da je Sberbank Srbija potpisala ovaj Sporazum sa NIS-om. Predviđamo da će u narednom periodu slična dokumenta biti potpisana i sa drugim privrednim subjektima u Srbiji. Zainteresovani smo za dugoročnu saradnju sa kompanijama iz svih segmenata ekonomije – energetike, prehrambene industrije, trgovine i tako dalje“ – istakao je u svom obraćanju zamenik Predsednika Sberbanke Sergej Gorkov.