Press centar objava

,,Standstill” sporazum za stabilizaciju poslovanja Agrokora

03.04.2017

U petak 31. marta banke članice Koordinacionog odbora finansijskih poverilaca i predstavnici Agrokora potpisali su ,,standstill” sporazum.
Cilj ovog sporazuma je da omoguc?i stabilizaciju poslovanja kompanije, kao i da obezbedi izmirenje obaveza prema dobavljačima u narednom periodu.
Sporazum bi trebalo da olakša napore kompanije u rešavanju zahteva likvidnosti, omogući kontinuirano poslovanje i očuvanje vrednosti, te obezbedi osnovu za održivo restrukturiranje.
Najvažniji preduslov uspešne stabilizacije jeste koordinacija svih ključnih strana u cilju podrške izgradnji dugoročnog i održivog poslovnog modela.
U vezi sa tim, dogovoreno je unapređenje menadžment tima. Prvi korak predstavljaće njegovo osnaženje uvođenjem funkcije Glavnog službenika za restrukturiranje koji će biti ključna osoba odgovorna za sprovođenje programa stabilizacije. Sledeće, tokom procesa restrukturiranja najviši menadžment kompanije biće zamenjen nezavisnim profesionalcima koji će upravljati transparentnim i održivim procesom restrukturiranja.