Press centar objava

Otvorena prva filijala Sberbanke u Srbiji

19.06.2013

Beograd, 19.06.2013. - Danas je na Novom Beogradu svečano otvorena prva rebrendirana filijala najveće ruske banke Sberbanke u Srbiji. Otvaranje novobeogradske filijale Sberbanke su presecanjem svečane vrpce ozvaničili Mark Arnold, predsednik Upravnog odbora Sberbanke Evropa i gospođa Gordana Matić i gospodin Danilo Đurović, članovi Izvršnog odbora Sberbanke Srbija.

Predsednik Sberbanke u Srbiji, gospodin Valerij Ovsjanikov je rekao da Sberbanka kao najveća ruska banka donosi novu filozofiju poslovanja u bankarskom sektoru Srbije i da je cilj Sberbanke da postane lider na bankarskom tržištu Srbije.

„Nakon akvizicije Volksbanke u februaru prošle godine, pokrenuli smo značajan proces transformacije. Počinjemo sa ovom ekspoziturom koja je u potpunosti usklađena sa Sberbank standardima, a u periodu koji je pred nama, planiramo da završimo proces rebrendiranja u svim ekspoziturama u Srbiji.
U kombinaciji sa stručnošću i usmerenošću naših zaposlenih na klijente, Sberbank Srbija je jedinstven bankarski partner u građenju mostova ka preduzećima u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država. U 2012. godini smo podržali izvoz srpske robe (sektor poljoprivrede) u Rusiju i nastavićemo da pružamo sistemsku podršku izvoznicima i uvoznicima u Srbiji koji posluju sa Rusijom“, istakao je gospodin Ovsjanikov.

Mark Arnold je rekao da će Sberbanka nastaviti sa aktivnostima rebrendiranja, koje će uspešno okončati u narednim mesecima. "Sberbanka Rusija je među vodećim bankama u Evropi i Sberbank Srbija je deo jedne od najbrže rastućih financijskih institucija u svetu sa finansijskom snagom, velikim iskustvom i znanjem bankara, talentovanim i kreativnim zaposlenima. Uz sve to, uključujući i 344 milijarda evra ukupnog kapitala, Sberbanka je u stanju da servisira više od 107 miliona klijenata širom sveta, kako bi obogatili društvo u kojem radimo i dali doprinos izgradnji lokalnih ekonomija", rekao je Arnold.