Press centar objava

U novom Sberbank poslovnom centru otvorena izložba studenata sa Akademije umetnosti

20.06.2017

Sberbank Srbija svečano je otvorila svoj novi poslovni centar u Novom Sadu u okviru koga je od danas otvorena izložba mladih umetnika, studenata Akademije umetnosti.

Sberbank Srbija svečano je otvorila svoj novi poslovni centaru Novom Sadu u okviru koga je od danas otvorena izložba mladih umetnika, studenata Akademije umetnosti.

„Saradnja sa Akademijom u skladu je sa našom strategijom društvene odgovornosti. Mladi predstavljaju budućnost i veliko nam je zadovoljstvo što možemo da im pružimo ovaj vid afirmacije. Uz izložbu radova, promociju mladih umetnika proširićemo i putem društvenih mreža naše banke. Ovo je samo početak saradnje sa Akademijom, koju ćemo sa zadovoljstvom nastaviti i kroz buduće projekte.“ - rekla je Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija, pozdravljajući prisutne klijente, medije i partnere, prilikom otvaranja novog poslovnog centra.

Svečanom otvaranju poslovnog centra prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada, gospodin Miloš Vučević. „Najvažnija poruka današnjeg događaja jeste da je Novi Sad jedno od ključnih mesta i za Sberbanku. Aktivno radimo na razvoju privrede u našem gradu, ali ne možemo imati stabilan sveopšti privredni razvoj, bez obzira da li pričamo o klasičnoj industriji, agrobiznisu ili tercijalnim uslugama, ako nemamo stabilan bankarski, odnosno finansijski sektor. Pre tri godine otvorili smo ekspozituru na uglu Futoške i Bulevara oslobođenja, tokom te tri godine napredovali su i Novi Sad i Sberbanka. Danas smo u mogućnosti da otvorimo regionalni centar banke koja nije velika samo za naše već i za evropske okvire. Time otvaramo mogućnost da Sberbanka uposli nove ljude, a ne samo da ima nove klijente. Komunikacija i saradnja sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu primer je kako jedna ozbiljna firma treba i može da bude društveno odgovorna. Ne sumnjam da ćete uživati u izložbi novosadskih akademaca. Simboličan utisak ovog dana za mene je činjenica da u Novom Sadu imamo jednu od najvećih ruskih banaka i to na Bulevaru Evrope. To je slika koju želimo da pošaljemo iz Novog Sada i Srbije.” izjavio je gradonačelnik.
O tome koliko je Novi Sad značajan za Sberbanku govorio je Miodrag Stojanović, direktor Sektora prodaje i distribucije. „Od samog početka rada naše banke orijentisani smo ka klijentima. Danas ostvarujemo fantastične rezultate u segmentima poslovanja sa stanovništvom, mikro, malim i srednjim preduzećima. Težeći da unapredimo kvalitet usluge odlučili smo se na otvaranje poslovnog centra, koji će svim našim klijentima pružiti kvalitetnije iskustvo sa bankom, veći komfor i praktičniji pristup. Želeći da budemo prva banka koja posuje u delu Novog Sada koji se ubrzano razvija, svoj novi poslovni centar pozicionirali smo upravo ovde”.

Dekan Akademije umetnosti profesor Siniša Bokan, smatra da je Akademija kroz saradnju sa Sberbankom iskoristila šansu da radove svojih studenata prezentuje u nešto drugačijem javnom prostoru. “Za nas je ovaj vid izlaganja dobrodošao isto koliko i izložbe. Ove specifične okolnosti predstavljaju novo iskustvo za naše studente. Lepo je i važno što se njihovi radovi neće videti samo ovde, već i na portalima Akademije i banke, što će nam dati priliku da čujemo komentare i povratne reakcije. Na ovaj način studente ohrabrujemo da radove javno prikazuju i da, što je moguće više, budu izloženi kritičkoj sveri javnosti. Ovo je samo početak saradnje sa bankom, siguran sam da će se u budućnosti naša saradnju dalje unapređivati.”