Press centar objava

Digitalne usluge Sberbanke najbolje u Centralnoj i Istočnoj Evropi

26.07.2017

Renomirani finansijski magazin Global Finance proglasio je Sberbank za banku broj jedan u Centralnoj i Istočnoj Evropi u sledećim kategorijama: „Najbolje plaćanje računa“, „Najbolja bankarska mobilna aplikacija“ i „Najbolje SMS bankarstvo“. Global Finance je ocenio i Sberbank digitalno bankarstvo za fizička lica kao najbolje u Rusiji i ovoj banci dodelio međunarodno priznanje.

„Naši digitalni proizvodi prepoznati su kao najbolji na tržištu. Potpuno smo svesni da klijenti od nas očekuju digitalne usluge u skladu sa najboljim svetskim standardima ili iznad njih i zato dajemo sve od sebe da uvek ispunimo njihova očekivanja“, rekao je Aleksandar Torbakov zamenik predsednika Izvršnog odbora Sberbanke.

Prilikom procenjivanja i analize Global Finance je razmatrao kvantitativne kriterijume koji obuhvataju akviziciju digitalnih korisnika, strategiju usluga, rast baze klijenata, funkcionalnost digitalnih proizvoda, razvoj novih poslovnih oblasti i inovativne usluge. Dodatno, u razmatranje su uzeti i subjektivni kriterijumi koji obuhvataju mišljenja analitičara, konsultanata u oblasti bankarstva i drugih prvoklasnih stručnjaka u branši.

* * *

Sberbank Rusija je najveća ruska banka i jedna od vodećih finansijskih institucija u svetu. Imovina Sberbanke čini trećinu ukupnog ruskog bankarskog sektora. Sberbanka je jedan od glavnih zajmodavaca nacionalnoj ekonomiji i ima veliki udeo u tržištu depozita. Osnivač i većinski akcionar Sberbanke je Centralna banka Ruske Federacije, koja je vlasnik 50% osnovnog kapitala, kao i jedne akcije sa pravom glasa. Preostalih 50% akcija banke su u vlasništvu ruskih i međunarodnih investitora. Usluge Sberbanke koristi više od 145 miliona klijenata u 22 zemlje. Banka ima najveću mrežu filijala u Rusiji na oko 15.000 lokacija. Mrežu banke u inostranstvu čine banke podružnice, ekspoziture i predstavništva širom Velike Britanije, SAD-a, Zajednice nezavisnih zemalja, Centralne i Istočne Evrope, Indije, Kine, Turske i drugih zemalja.