Press centar objava

Sberbank Srbija i Sogaz započeli saradnju

17.06.2013

Beograd, 17.06.2013. – Predsednik izvršnog odbora Sberbanke Srbija Valerij Ovsjanikov i Generalni direktor osiguravajuće kompanije Sogaz Jevgenij Naletov potpisali su u Beogradu Ugovor, kojim  započinje saradnja  između ove dve kompanije. Potpisani dokument će predstavljati osnov za buduću saradnje Sberbanke Srbija na realizaciji zajedničkih poslovnih aktivnosti.

Predsednik Sberbanke u Srbiji, gospodin Ovsjanikov je rekao da Sberbanka kao najveća ruska banka donosi novu filozofiju poslovanja u bankarskom sektoru Srbije i da je banka zainteresovana je za dugoročnu saradnju sa kompanijama iz svih segmenata ekonomije – energetike, prehrambene industrije, trgovine itd.

„Saradnja između Sberbank Srbija  i Sogaz-a jedne od najvećih osiguravajućih kompanija u Rusiji, će predstavljati početak dobre saradnje u oblasti bankoosiguranja kao i poslovima u vezi sa uvozno izvoznim projektima sa Rusijom i drugim zemljama. Sarađivaćemo kao partneri na poslovima u vezi sa izgradnjom Južnog toka, a takođe je dogovoreno da zajedno poslujemo u svim velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji, koji će se realizovati ruskim kapitalom.  Sberbanka vrlo dobro radi u Srbiji i beleži konstantan rast na srpskom tržištu. Zainteresovani smo i za saradnju sa državnim sektorom i javnim preduzećima. Sberbanka ima unikatne bankarske proizvode za privredu i poljoprivredu i iskustvo i znanje sa ruskog tržišta će plasirati i u Srbiji. U narednom periodu slični sporazumi će biti potpisani i sa drugim privrednim subjektima u Srbiji,“ istakao je gospodin Ovsjanikov.