Press centar objava

Herman Gref iz Sberbanke Rusije boravi u Pragu radi proslave pokretanja brenda Sberbanke u Evropi

20.03.2013

Prag, 20. mart 2013. - Herman Gref, izvršni direktor i predsednik Upravnog odbora Sberbanke Rusije boravio je u Pragu danas radi proslave zvaničnog početka poslovanja pod brendom Sberbanke u Evropi. Sberbanka, treća po veličini banka u Evropi, posluje u Češkoj republici kao Sberbanka CZ, nakon uspešnog preimenovanja Volksbanke CZ.

Sberbanka Rusije je jedna od vodećih banaka u Evropi i među vodećim finansijskim ustanovama u svetu. Sberbanka CZ će sada biti u mogućnosti da pomogne brendu Sberbanke da dodatno unapredi usluge koje pruža i građanima i korporativnim klijentima 8 u Češkoj republicic. Njena vodeća ispostava je sada otvorena za klijente u ulici  Na Prikope u Pragu, nudeći pun opseg usluga. Filijala poseduje ajped zonu i ekrane osetljive na dodir za klijente.

Sberbanka CZ će se sada usredsrediti na razvoj svoje ponude i postignuća i u korporativnom i u poslovima sa stanovništvom, trudeći se da pomogne klijentima u stvaranju i razvijanju odnosa sa tržištima ZND i Rusije, preko brenda Sberbanke. Rebrendiranje sledi preimenovanje Volksbanke CZ u Sberbanku CZ, koje je najavljeno u februaru i predstavlja deo šireg programa Sberbanke za integraciju i rebrendiranje njenih poslova u centralnoj i istočnoj Evropi.

Najavljujući zvaničan početak rebrendiranja u Pragu, Herman Gref je rekao: “Sa oduševljenjem najavljujem početak brenda Sberbanke kao i prve rezultate rebrendiranja. Sberbanka Rusije je ponosna na svoje ispostave i usluge koje pruža kupcima  i radujemo se što imamo mogućnost da klijentima u JIE ponudimo isti nivo izvrsnosti i posvećenosti kvalitetu. Sberbanka ima jedinstvenu filosofiju i korporativnu kulturu, koja će, kako verujemo, banci omogućiti snažnu platformu za rast i razvoj ponude i baze kupaca u Češkoj republici”.

“Kao važan deo jedne od najvećih, najbrže rastućih i dinamičnih bankarskih organizacija na svetu – mi u Sberbanci Evrope želimo a budemo prepoznati kao inovator koji menja pravila igre, kao budući lider u bankarskom sektoru SI Evrope, uz rastuću prisutnost i priznanje u Zapadnoj Evropi. Mi želimo da pod brendom Sberbanke gradimo poverenje i tehnologiju, kao i da postanemo moderan, uspešan lider na tržištu koji je konstantno okrenut potrebama klijenata“, rekao je Mark Arnold, predsednik Upravnog odbora i izvršni direktor Sberbanke Evrope AG.
 
„U prvoj godini nakon akvizicije, fokusirali smo se na integraciju i sinhronizaciju internih procedura sa našim novim vlasnikom. U poslovnom sektoru smo proširili naš time poslovnih bankara za veliki preduzetnički sektor i za sindikovane kredite, takođe smo lansirali novi sektor koji se bavi poslovanjem vezanim za izvoz, što nam dozvoljava da finansiramo međunarodnu trgovinu i da privučemo nove klijente“, kaže Libor Holub, član Odbora Sberbanke u Češkoj.
 
Sberbanka Rusije je takođe potpisala Memorandum o razumevanju sa Češkom Eksport bankom. Banka će se fokusirati na finansiranje poslovanja između Češke i Rusije, i podržavaće ruske investicije u Republici Češkoj. Godine 2012. Sberbanka je potpisala sličan ugovor sa Korporacijom za izdavanje garancija za izvoz i osiguranje, EGAP.
 
Jedini deoničar Sberbanke u Češkoj je Sberbanka Evrope AG, podružnica Sberbanke Rusije sa sedištem u Beču. Ova bankarska grupa upravlja poslovanjem mreže koja se sastoji iz devet individualnih banaka u osam država Centralne i Istočne Evrope: Slovačka, Češka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovine, Srbija i Ukrajina. Sberbanka je u februaru 2012. preuzela Volksbank International.
 
Sberbanka je zauzela 13. mesto na listi najvrednijih bankarskih brendova, sa vrednošću od 14,2 milijarde dolara u 2012. godini, što predstavlja porast od skoro 3,4 milijarde dolara u odnosu na 2011. godinu. Brend Sberbanke je takođe ostao najvredniji brend u Rusiji, i drugi najvredniji među evropskim bankama.

Za više informacija, molimo posetite: www.SberbankCZ.cz.