Press centar objava

Sberbanka započela saradnju sa Zarubešnjeftom

28.06.2013

Beograd, 28.06.2013. – Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbije, g. Valerij Ovsjanikov učestvovao je na  Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu gde je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o saradnji između Sberbank Rusije i kompanije Zarubezhneft.

Dokument su potpisali Herman Gref, CEO i predsednik Upravnog odbora Sberbank Rusije i Sergey Kudrijašov, generalni direktor kompanije "Zarubezhneft". Sporazum je usmeren na širenje saradnje između dve kompanije na tržištima Rusije, Evrope i Balkana i povećanje operativnog učinka  Sberbanke i  Zarubezhnefta, kao i njihovih međunarodnih ispostava. Fokus Sporazuma je na razvijanju odnosa i identifikovanje oblasti koje su obostrano korisne za  Sberbanku i kompanije iz Zarubezhneft grupe, na dugoročnoj osnovi.

Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbije, g. Ovsjanikov je rekao: "Ekonomski forum u St. Petersburgu je velika i izvrsna prilika da se ostvari na jednom mestu veliki broj kontakata između kompanija koje posluju u Rusiji, Evropi i svetu, kao kao i za jačanje poslovnih veza. Primer za to je sporazum koji je potpisan između Sberbank i Zarubezhneft.

G. Ovsjanikov je takođe imao sastanak sa predsednikom Republike Srpske g. Miloradom Dodikom na kome su razgovarali o jačanju poslovnih veza između kompanija u Rusiji, Srbiji i Republici Srpskoj, posebno s obzirom na činjenicu da velike ruske kompanije već deluju i rade u ove sve tri zemlje.

Tokom foruma, Sberbanka je potpisal sporazume o saradnji i Memorandum o razumevanju sa bliskoistocnom grupacijom banaka Emirates NBD, bankom  Prekomorsko-kineske bankarske korporacije, Japanskom bankom za međunarodnu saradnju, Mizuho Corporate bankom, Evropskom investicionom bankom, kompanijama Gazprom neftekhim Salavat, Glavstroy, Rosatom i Vladom Khanty-Mansiisk autonomnog okruga – Yugra.