Press centar objava

Sberbank Srbija: Bićemo blizu naših klijenata svuda u Srbiji

26.09.2013

Subotica, 26.09.2013. – Šesta u potpunosti rebrendirana ekspozitura Sberbanke u Srbiji je otvorena danas u Subotici. Marijana Vasilesku, član Izvršnog odbora Sberbanke Srbije je zajedno sa Grigorijem Černenklom direktorom Sberbank Srbije za poslovanje sa klijentima iz Rusije i ZND, presecanjem svečane vrpce i zvanično označila početak rada subotičke Sberbank ekspoziture.

Član Izvršnog odbora Sberbank Srbije, gđa Vasilesku je rekla da Sberbanka Srbije uspešno posluje u Srbiji i Vojvodini kao univerzalna banka koja pruža sve vrste usluga i proizvoda od decembra 2012. godine i da je jasno da srpsko tržište ima veliki potencijal za razvoj bankarskih aktivnosti, kako za fizička lica, tako i za mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

“Želimo da se približimo svim našim klijentima u celoj zemlji kako bi mogli da izađemo u susret njihovim potrebama na najefikasniji način i zato smo započeli tehnološke promene u našim ekspoziturama i poslovnim procesima, proizvodima, uslugama, itd, koji će omogućiti našim korisnicima da budu servisirani brzo, efikasno sa širokom lepezom zanimljivih proizvoda.  Subotica je drugi najveći grad u Vojvodini i administrativni centar Severno Bačkog okruga, lociran na plodonosnom podneblju i verujem da mi kao najveća ruska banka imamo kapacitet da pružimo podršku svim fizičkim licima i preduzećima koja ovde posluju, kako bi unapredili njihove aktivnosti zarad koristi cele lokalne zajednice u Subotici I okolini, objasnila je gđa Vasilescu.

"U bliskoj budućnosti, svi klijenti će osetiti pogodnosti novog načina poslovanja jer će Sberbank Srbija koristiti tehnološka dostignuća i iskustva Sberbank Rusije kao i inovativna rešenja za razvoj proizvoda. Sberbanka ima unikatne bankarske proizvode za privredu i poljoprivredu i to iskustvo i znanje sa ruskog tržišta će plasirati i ovde. Iskustvo i praksa koje imamo na ovom polju će nam omogućiti stvaranje sinergije koja će doneti novi kvalitet u poslovanju klijenata koji posluju sa našom bankom, istakla je gđa Vasilesku.

Skupu su prisustvovali Vladimir Vasov, šef ekonomskog odeljenja ambasade Ruske Federacije u Srbiji, Slobodan Vojinović, predsednik Privredne komore Subotice, g. Dragi Vučković, član Gradskog veća za investicije i ugledni privrednici i građani Subotice.

Grigori Černenko je na otvaranju ekspoziture Sberbanke u Subotici izjavio da je poslovanje sa ruskom rubljom započeto pre šest meseci zbog dobrih odnosa između domaćih i kompanija iz Rusije, odnosno plasmana voća, povrća i mesa iz Srbije na rusko tržište koji se sada plaća rubljama na račune u Srbiji.
"To je jako interesantno zbog toga što više nema duplih transakcija i duplih provizija. Ranije je kupac plaćao u rubljama, rublje menjao za evro, a u Srbiji eure menjao u dinare. Za prvih pet meseci ostvarili smo platni promet sa inostranstvom od oko 400 miliona rubalja, što je oko 10 miliona evra ", objasnio je Černenko.