Press centar objava

Sberbanka Srbija podržava predstavljanje srpskih projekata ruskim investitorima

30.10.2013

Belgrade, 30.10.2013 – Sberbanka Srbije je uzela učešće na današnjoj Investicionoj konferenciji u Moskvi, koju su organizovale Privredna komora Srbije i Privredna komora Ruske Federacije.

Direktor Sberbanke Srbije za saranju sa klijentima iz Rusije i ZND g. Grigori Černenko je rekao da Sberbank  Srbije već ima dobru saradnju sa Priverednom komorom Srbije i da je učešće Sberbanke Srebije na ovoj konferenciji konkretan primer snažne podrške banke promociji investicionioh mogućnosti I projektima u Srbiji, sa ciljem da se  privuku strani investitori uključujući I investiture iz Ruske Federacije.

“Rusija je jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije  neke od najvećih investicija u Srbiji su realizovane od strane ruskih investitora. To predstavlja jasan signal svim ruskim investitorima da je srpsko tržište već prepoznato kao progitabilno i perspektivno sa veoma dobrim investicionim potencijalom. Ova konferencija je idealno mesto za spajanje najboljih projekata iz Srbije i investitora iz Rusije kako bi se omogućila inicijalna razmena informacija i preliminarni dogovori. Mi smo ovde zato što osećamo potrebu da podržimo povećanje poslovnih aktivnosti između srpskih i ruskih kompanija. Nadamo se da ćemo postati jedan od najboljih bankarskih partnera za ruske i srpske kompanije koje posluju u raznim oblastima kao što su energetski sektor, telefonija, proizvodnja hrane, trgovina, itd. Sberbanka Srbije će biti most za ekonomsku saradnju između Srbije i Rusije,“ dodao je Grigori Černenko.