Press centar objava

Sberbanka snizila kamate na kredite

07.03.2014

Beograd, 07. 03. 2014. – Sberbanka Srbije je u skladu sa svojom poslovnom politikom pružanja bankarskih usluga na najvišem nivou, snizila kamatne stope za niz kredita iz svoje bogate ponude. Promene se odnose na sve opcije gotovinskih, potrošačkih i refinansirajućih kredita za stanovništvo, kao i na sve kredite za klijente iz mikro segmenta, prevashodno na kratkoročni kredit za mala preduzeća i preduzetnike, na dugoročnu revolving kreditnu liniju za mala preduzeća i preduzetnike i na investicione kredite za isti segment.

Ovim sniženjem kamatnih stopa, primera radi, dinarski krediti za refinansiranje za stanovništvo odobravaju se već po kamatnoj stopi od 16.75%, dok se druge strane kamatne stope za mala preduzeća i preduzetnike kreću već od 7,95% za kratkoročni kredit u evrima.

Mirjana Đorđević, direktor Odeljenja za razvoj proizvoda i podršku prodaji objašnjava:
“Sberbanka u skladu sa svojom poslovnom politikom potpunog fokusa na potrebe klijenata uvek teži da zadrži svoju ustaljenu praksu i ponudi građanima najbolje moguće uslove finansiranja. Sigurni smo da će ovo smanjenje kamata naši klijenti prepoznati kao pozitivan impuls naše banke i nastojanje da im uslove kreditiranja učinimo što povoljnijim. Pored same cene kredita, snižene su i naknade za obradu svih kreditnih zahteva za kredite indeksirane u evrima, a za fizička lica je produžen i maksimalni rok otplate kredita sa 7 na 8 godina. Pri tom se i dalje vodimo idejom da klijentima ponudimo što duže nepromenljive uslove tokom otplate kredita, što se ispostavilo kao odlično rešenje kada su fluktuacije kursa dinara postale učestale. Ovome u prilog govori i činjenica da su kamate na naše dinarske kredite fiksne u prvih 5 godina otplate bez obzira na kretanja kursa ili referentnih stopa.

Naša banka sprema dosta iznenađenja u predstojećem periodu, u smislu uvođenja novih proizvoda i benefita za naše klijente, te će ovo biti vrlo aktivno proleće u Sberbanci“.

Sve detaljne informacije o kreditima se mogu naći na: www.sberbank.rs.