Press centar objava

Sberbanka organizuje međunarodno takmičenje za studente

20.03.2014

Beograd, 20. 03. 2014. – Od aprila do juna 2014, studenti će imati priliku da pokažu svoje veštine u takmičenju "Bitka banaka" - upravljajući virtualnom bankom. Ovo takmičenje koje organizuje Sberbanka se temelji na složenoj simulaciji: program simulira poslovne procese u poslovnoj banci u virtualnom ekonomskom okruženju. Softver pruža realne okolnosti i iste zahteve za sve učesnike.

"Sberbank Evropa je u potrazi za ljudima koji veruju u sebe i koji nastoje da naprave razliku i žele da stvore nešto novo i pokažu strast za inovacijama. Takva takmičenja su velika prilika za nas, da  kao poslodavac upoznamo studente koji imaju potencijala da postanu buduće vođe ", rekao je Mark Arnold, predsednik Upravnog Odbora Sberbanke Evrope.

Sberbank „onlajn” takmičenje se organizuje po četvrti put. Prošle godine, osim studenata iz Rusije, CIS i Kazahstana, učestvovali su i timovi iz Austrije, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Turske po prvi put i to sa velikim uspehom.

Postanite predsednik Izvršnog odbora banke i napravite virtualnu karijeru

Timovi se sastoje od tri do četri studenta koji razvijaju vlastite konkurentne strategije i njiihovo sprovođenje u svojim virtualnim bankama. Sve to zahteva stručno znanje i osim upravljanja bankom, zadaci sa kojima se timovi suočavaju uključuju i analize finansijskih izveštaja. Tokom takmičenja, takmičari imaju mogućnost ulaska u top menadžment i vođenja banke u  razdoblju od četiri virtualne godine.

Takmičenje se se odvija na internetu, a uključuje nekoliko diskvalifikacionih rundi, a deset najboljih timova će se boriti za prvo mesto u Moskvi u junu ove godine. Pobednici će dobiti studijsko putovanje u jedan od najvećih finansijskih centara u svetu u avgustu 2014. Njihovo učešće na ovom takmičenju takođe pruža priliku studentima da pokažu svoje veštine potencijalnom budućem poslodavcu.

Bitku banaka organizuju najveća ruska banka Sberbanka i Ruska predsednička Akademija za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu a pravo takmičenja imaju studenti svih studijskih programa i oblasti starosti od 18 do 25 godina. Registracija je online na www.banksbattle.com a rok za prijavu je 25. april 2014.