IPS - Instant plaćanje skeniranjem QR koda

Sve što Vam je potrebno je mobilni telefon!


Prednosti

Plaćanje na prodajnom mestu uz Naša AIK Banka mobilnu aplikaciju

Plaćanje računa skeniranjem QR koda

Naknada za instant plaćanje se ne tarifira dodatno


Kako radi instant plaćanje (IPS)?

Instant plaćanje ili skraćeno IPS je nova, inovativna vrsta plaćanja, koja se na prodajnom mestu obavlja skeniranjem IPS QR koda. Plaćanje se vrši direktno sa Vašeg tekućeg računa u banci, a u zavisnosti od meta prodaje, postoje dve vrste IPS-a:

 – Na prodajnom mestu koje prihvata IPS skeniraj plaćanja, prodavac će na Vaš zahtev, na svojem POS terminalu generisati QR kod. Sve što je neophodno je da pokrenete Naša AIK Banka mobilnu aplikaciju, odaberete opciju IPS Skeniraj, skenirate QR kod i plaćanje potvrdite Vašim PIN-om kojim se inače logujete u aplikaciju.

–  Na prodajnim mestima koja prihvataju IPS Pokaži plaćanja, QR kod generišete Vi. Pokrenite Naša AIK Banka mobilnu aplikaciju, odaberite opciju IPS Pokaži, potvrdite je PINom kojim se inače logujete u aplikaciju i QR kod će se generisati na ekranu. Prodavac će skenirati QR kod i time ste obavili kupovinu.

Plaćanje računa skeniranjem QR koda

Plaćanje računa nikada nije bilo jednostavnije.
Naša AIK Banka je prva banka u Srbiji koja je svojim klijentima omogućila lako, brzo i precizno plaćanje računa skeniranjem QR koda. Ovu izvanrednu uslugu unapredili smo prelaskom na novi standard i time značajno povećali broj izdavalaca, čije račune je moguće plaćati na ovaj način.
Račun, koji na sebi ima prikazan QR kod, možete platiti tako što u apllikaciji izaberete opciju „IPS Skeniraj“ (dostupna pre i nakon logovanja), skenirate QR kod, a aplikacija će sama prepoznati da je u pitanju račun i intiutivno vas voditi kroz dalji proces.
 

 


Zašto IPS plaćanje?

Više nema potrebe da sa sobom nosite gotovinu ili bilo koje drugo sredstvo plaćanja. Mobilni telefon, koji svakako imate kod sebe, postao je Vaš novi mobilni novčanik.


Plaćanje je apsolutno bezbedno, brzo i jednostavno i beskontatno. Sve što vam je potrebno je Vaš mobilni telefon, a sve Vaše transakcije, u svakom momentu, možete pregledati takođe u Naša AIK Banka mobilnoj aplikaciji.


Ukoliko je već niste instalirali, preuzmite odmah Naša AIK Banka mobilnu aplikaciju i pozovite nas da je aktiviramo!

 

Detaljno uputstvo možete pogledati ovde.


Preuzmite

Preuzmite Naša AIK Banka Online - Smart mbanking aplikaciju sa jednog od marketa, u zavisnosti od operativnog sistema uređaja koji koristite.

Linkovi:

Aktivirajte

 Kada preuzmete Naša AIK Banka mobilnu aplikaciju, pozovite nas na 19909* kako bismo je aktivirali.

Ukoliko ste registrovani za ovu uslugu, kodove za aktivaciju mobilne aplikacije možete sebi poslati putem elektronskog bankarstva ili odabirom istoimene opcije na bilo kojem bankomatu u Naša AIK Banka mreži.

 

Koristite
  • Korišćenje Naša AIK Banka Online Smart mbanking aplikacije je jednostavo i bezbedno. Svaka instalacija je jedinstvena, aktivacioni kodovi su jednokratni i ne mogu se više puta koristiti. Za logovanje u aplikaciju neophodan je samo Vama poznat PIN, dok je svaku transakciju neophodno autorizovati takođe PINom
  • Za Vas pripremili smo uputstva za najčešće korišćene funkcionalnosti.
  • Takođe, dostupan Vam je i demo putem kojeg i pre aktivacije možete isprobati sve funkcionalnosti i uveriti se u lakoću korišćenja. Ako još uvek niste, intalirajte aplikaciju i isprobajte je.